Ännu fler iPhones på väg?

Det ryktas om att 2013 kommer att bjuda på hela tre nya iPhone-modeller. Om det är sant eller inte vet vi inte ännu, men vad som rapporteras är spännande nog. Det är den Taiwanesiska nyhetsbyrån China Times som kommer med uppgifterna. Var de har fått sin information från framgår inte, men så är det ju alltid med rykten på internet. Ibland stämmer de på pricken, ibland missar de grovt. Hur det nu än är med den saken, så är den information som kommit fram ganska så intressant.

Enligt China Times rör det sig om dels en 4 tums iPhone 5S, och dels om en 4.8 tums iPhone. Den senare ska enligt uppgift gå under benämningen iPhone Math. Det intressanta med denna modell är att den kommer i en storlek som Apple inte tidigare använt sig av. Ett försök att ta marknadsandelar från konkurrenter, som använder sig av denna storlek? China Times rapporterar att dessa två modeller beräknas finnas på marknaden innan juli i år. Den tredje modellen ska komma innan jul och enligt uppgift ska den vara utrustad med en 12 megapixels kamera. Inga övriga uppgifter om den finns dock.

Om detta stämmer vet vi som sagt inte än. Men redan i mars bör vi kunna se tecken på om det stämmer eller inte. Tillverkningen av komponenter förutspås då öka kraftigt, och mobilerna ska sedan börja tillverkas i april. Så redan om lite mer än en månad ska vi kunna avgöra om det verkar finnas någon grund för ryktet.