App-tips

Det finns tiotusentals appar för iPhone, och vilka som är bra är inte alltid lätt att veta. Här är några av mina favoriter:

Nytta

Skype
Skype är den mest populära appen för telefonsamtal (och annat) över internet. Redan detta gör den till ett närapå måste, oavsett kvalitet, då det är helt gratis att ringa andra Skype-användare. Tacknämligt nog är Skype lättanvänt, så att man inte känner att man plågas av att man ”måste” använda det, som Windows.

Wunderlist
Wunderlist är en av de bästa, kanske den bästa, appen för att hålla ordning och reda på dina aktiviteter och din planering. Wunderlist är mycket intuitivt och lättanvänt, men det bästa med det är att det kan användas även på andra plattformar, så att man inte är låst till sin iPhone.

wunderlist

Evernote
Evernote är en app för att göra anteckningar, antingen i text, bild eller ljud. Dessa anteckningar sparas på ditt konto, så att du kan komma åt dem överallt där Evernote är installerat. Tillsammans med ett lättanvänt gränssnitt gör det Evernote till bäst i klassen.

Nöje
Betsson odds
Betsson är ett av världens största spelbolag, och deras app för iPhone är så bra som man kan förvänta sig. Spela när du vill, håll koll på odds och allt annat som du kan tänkas behöva för att spela.

Angry Birds
Ett smått bisarrt spel som i princip går ut på att kasta arga fåglar på skurkaktiga grisar. Ett av de mest populära mobilspelen, och inte utan anledning. Enkelt och mycket beroendeframkallande.

Angry-Bird

Candy Crush
Ett pusselspel med gullig och fantasifull grafik. I grund och botten handlar det om Tetris, även om många säkert inte skulle märka det. Radera upp saker så att de försvinner helt enkelt. Beprövat koncept, och det fungerar än idag.

Effektivitet

WhatsApp
WhatsApp är en messenger-app där du kan chatta med vänner som också har appen installerad, och sända till exempel bild, ljud och video. WhatsApp är lättanvänt och populärt, och har också inga ”dolda” kostnader, utan är verkligen helt gratis.

Chrome
Chrome till iPhone fungerar verkligt väl; den minimalistiska designen passar utmärkt i sammanhanget. Definitivt bättre än Safari, får man nog säga, även om många nog protesterar. Men så är det.

Reeder RSS
En mycket lättanvänd RSS-läsare, som har en mängd olika funktioner. Detta utan att användargränssnittet känns grötigt eller svåranvänt.