Apple TV

Det finns idag många ungdomar som aldrig har sett på TV eller ens hyrt en DVD. Alldeles under äldre generationers näsa så har streaming och nedladdning av filmer och serier blivit det vedertagna sättet att se på film och TV. Det ges idag till och med ut priser till bästa webserien.

Apple vill naturligtvis hänga med i den här utvecklingen och har framställt något man kallar för Apple TV, en liten box som man kopplar till sin TV eller dator och som ger oändlig tillgång till ett stort antal streaming- och onlineföretag. Man samarbetar med några av de allra största, som t.ex. Netflix, Mubi, HBO, Fox och iTunes och tittaren kan frossa i allt ifrån såpor till filmer till musikfiler. Detta gör att man inte längre behöver sin DVD-spelare och att man inte ens behöver ha en fjärrkontroll. Genom att ladda ner en fjärrkontroll-app på mobilen kan man nu styra TV:n med sin egen telefon. Det hela sköts trådlöst med Bluetooth.

Man kan också spela många roliga spel samt skapa Power Point-dokument för presentationer och det hela görs med lätthet då apparna är oerhört användarvänliga. Man behöver inte vara tekniknörd får att få till det här! Känner man sig lite osäker på hur det hela fungerar finns det utmärkta instruktionsvideor både på YouTube och Apples hemsida och så fort du lärt dig kommer du att förundras över hur enkelt och snyggt det hela klaras av.

Idag är det den fjärde generationens Apple TV som används och i denna senaste version har man inkluderat det egna röstprogrammet Siri som man kan ställa allt ifrån kommandon till frågor till. Man kan alltså be sin TV att sätta på ett visst program eller ställa frågor om sagda program, liksom programmera en kalender där man blir påmind i förväg om sina favoritprogram och serier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *