iOS 6

Med iPhone 5 lanserades iOS 6 – ett operativsystem som är specialanpassat för iPhone 5, men som är kompatibelt med såväl modellerna 3GS och 4 som 4S. Här är de största nyheterna i iOS 6.

Apple vs google maps

Google Maps har bytts ut mot Apple Maps – Det har varit lite pinsamt för Appleatt ha tvingats använda Googles karttjänst i sina mobiltelefoner. Företagen är ju bittra konkurrenter. I iOS 6 har Apple äntligen lanserat en egen karttjänst. Lite lustigt är dock att det inte är någon användare, inklusive undertecknad, som tycker att Apple Maps är bra!

Vidareutveckling av Siri – Funktionen Siri lanserades med iPhone 4S och iOS 5 och är en ganska uppskattad funktion. Med iOS 6 har Apple vidareutvecklat Siri och programmerat in en mängd nya funktioner.

Facebook-integrering – Twitter blev integrerat i iOS 5. Med iOS 6 är även Facebook helt integrerat i operativsystemet. Det gör till exempel att man kan koppla Facebookinformation till de kontakter man har i telefonboken.

iOS_6_Passbook-logo

Passbook – En funktion som många användare har efterfrågat är en tjänstgenom vilken man kan samla biljetter, kuponger med mera i en enda app. Med Passbook har Apple lyssnat till användarna. Användningsområdet är kanske inte så stort i Sverige för tillfället, men med tiden kommer nog Passbook att bli en mycket användbar funktion.

Synkning av iCloud med Safari – Synkningen mellan olika iOS-enheter är en av styrkorna med att använda produkter från Apple. Med iOS 6 kan nu även webbläsaren Safari synkas över iCloud.