MacBook anno 2017

Apples produkter karaktäriseras alla av extremt snygg och smidig design och deras bärbara dator MacBook är sannerligen inget undantag. Här har man en extremt tunn och lätt notebook, endast 920 gram, vilket gör den till en lämplig resekompanjon. Företaget har ibland kritiserats för att hela tiden vilja framställa en så tunn dator då det försvårar kabel kopplingar och arkivöverföringar via USB men företagets filosofi är fortfarande att den stora inriktningen är trådlöst, trådlöst, trådlöst. I stället för att ha en massa olika USB portar så satsar man teknologin på ultrasnabbt WiFi och Bluetooth, med tillhörande accessoarer som även de är smidiga och lätta.

För att köpa en MacBook får man räkna med att betala mellan 15 000 och 20 000 kronor, men för de hängivna fansen är det värt vartenda öre, särskilt bland grafiska designers och människor som i allmänhet satsar på bildkvalitet, fotoredigering och layouter. Redan från dag ett så har hela Mac teknologin hela tiden handlat om bra bildbehandling.

Trots minimalismen så har man med denna modell även förbättrat tangentbordet som tidigare kritiserats för att ha varit för platt. Nu känns knapparna med definierade och med viss höjd, vilket förbättrar känslan när man skriver om man inte vill använda sig av pennan.

Något man bör ta sig en funderare över är hur mycket man vill satsa på minnet för denna modell eftersom det inte går att konfigurerar senare. Räcker det med 8 GB eller behöver man 16? Särskilt bildbehandlare och spelare behöver högre hastigheter så för dem kan det vara bra att satsa lite extra.

Detta är MacBooks tredje generation och förutom de redan nämnda förbättringarna så kan man konstatera att prestandan i allmänhet har blivit uppgraderad vilket är framförallt påtagligt när det kommer till spel och tunga grafikprogram och skillnaden är märkbar från den första och andra generationen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *