Digitala plattformar passande för skolor

Om din skola bestämt att de ska skaffa en ny lärplattform till alla sina lärare. Då kommer din vardag som pedagog förmodligen bli mycket enklare. Alla verktyg du behöver kommer finns på ett och samma ställe.

Bra lärplattform

En utmärkt plattform har ett gäng funktioner som hjälper till att förenkla det administrativa arbetet. Kontakt med föräldrar och elever, dokumentation, kalender samt mötesbokning finns nämligen samlat på lärplattformen. Du får dessutom en tydlig överblick på hur varje elev presterar, så att du kan vara proaktiv när en elev behöver extra resurser.

Digitalisering av skolan

Arbetet med digitalisering av skolan går sakta framåt och möjliggör en ökad delning av kunskap och information för barn och ungdomar. I lektionssalen används det även digitala verktyg som stödjer inlärningen. Eftersom den digitala världen är en självklar del för eleverna kan det vara förnuftigt att även lärare delar information på det här viset.

Pedagogens verktyg

Med en lärplattform är skolan ihopkopplad med både elever och föräldrar. Det här underlättar då du som pedagog kan använda verktyget för att lägga upp allmän information och skoluppgifter med kriterier direkt i appen.