Håll koll på din elkostnad

Ibland kan det vara skönt att hålla koll på hur mycket el du förbrukar. Speciellt om du har ett rörligt elavtal och elpriset stiger uppåt. Men oftast blir det ju tyvärr så att din elkostnad kommer som en otrevlig överraskning när du får hem din elräkning.

Det finns dock lösningar på det här. Du kan nämligen ta hjälp av en energimätare för att hålla bättre koll på elkostnaden.

Såhär fungerar en energimätare

Det finns olika typer av energimätare. Den energimätare som är smidig att använda hemma är en som du fäster direkt i vägguttaget. I energimätaren kan du sedan koppla in exempelvis din mobilladdare för att se hur mycket el du förbrukar när du laddar din telefon.

Eller så kan du koppla in din TV, dator eller andra prylar. Det här hjälper dig att få bättre koll på hur mycket energi som olika prylar förbrukar och du får bättre kontroll över din elanvändning.

Shoppa smarta prylar online

På nätet kan du enkelt och smidigt köpa olika smarta prylar. Både saker som hjälper dig att hålla nere din elkostnad och sådant som hjälper dig att kontrollera hur mycket el du förbrukar. En energimätare är ett typiskt sådant exempel. Handla online och få dina smarta prylar levererade till dig!