iPhone 5 lanserades 12 september

Apple har för vana att arrangera två större presskonferenser varje år, en i september och en på våren. De flesta nyheter brukar presenteras på presskonferensen i september och 2012 var inget undantag. Den 12 september lanserade Apple sin nya iPhone, med beteckningen ”5”.

iphone-5-launch

Att det var något stort i görningen märktes redan en tid före presskonferensennär inbjudan skickades ut. Inbjudningsmaterialet bestod nämligen av en bild med texten ”It’s almost here” med siffran 12 i stor stil och siffran ”5” skuggad i förgrunden. Inbjudan satte självklart igång spekulationerna om att Apple äntligen skulle släppa iPhone 5, nästan ett år efter att de första ryktena om att en helt ny iPhone var under utveckling.

Tim Cook presenterar Iphone 5

På presseventet var det Apples VD Tim Cook som först fick ordet. Han inledde med att tala om Apples fysiska butiker och persondatorerna med det nya operativsystemet Mountain Lion. Sedan fortsatte han med att beskriva utvecklingen för iPad.

 

Sedan klev Phil Schiller upp på scen. Han sparade inte direkt på krutet utan gick rakt på sak genom att presentera den nya modellen av iPhone. I samband med presentationen av mobiltelefonen gick Schiller även igenom några av nyheterna i uppgraderingen av iOS (version 6).

Därefter fick en utvecklare från spelutvecklaren EA Sports äntra scenen och ge en presentation av hur väl iPhone 5 kan hantera grafiskt mycket avancerade spel. Det var ett racingspel som presenterades. Presentationen avslutades med att Phil Schiller nämnde något om prisnivåerna för olika varianter av iPhone 5.