Speltorka? Testa några av de här mobilspelen

Du sätter dig i soffan med telefonen och sociala medier lockar inte. Du skulle vilja spela ett spel men vet inte vilket, alla som ligger på mobilen känns överspelade och tråkiga. Du behöver något nytt men orkar inte spendera flera timmar med efterforskningar och trailertittande. Då kan du ta del av listan nedan för att snabbt hitta ny underhållning.

Pscycho

Gillar du spänning en klarar inte av skräck? Eller är du en hängiven skräckfantast som älskar gamla skräckfilmer och moderna rysare? Då ska du testa spelautomaten som bygger på Alfred Hitchcocks gamla klassiker Psycho. Det är en spelautomat så spelhandlingen är så klart begränsad, men motiven och ljudet från originalet är på plats. Och i en spelautomat har du faktiskt chansen att vinna riktiga pengar, något som filmen inte kan erbjuda.

Plague Inc.

Vill du testa dina färdigheter att döda hela världen? Kan du skapa en smitta så dödlig att hela världen dör innan människan hittar ett vaccin? Det är handlingen i spelet Plague Inc. Det låter rått, men du ser smittan sprida sig över en världskarta, det finns inga grova eller otäcka bilder på sjuka människor i spelet. Det är ett spel som testar din slughet, din analytiska förmåga och hur väl du kan planera för och se framtiden. Spelet kan laddas ned till Android och iPhones. Det är ett spel som du gärna spelar igen och igen för att bli bättre.

Clash Royale

Det här spelet bygger på den numera välkända Clash-serien med humoristiska och fantasyinspirerade karaktärer. I den här versionen möter du riktiga människor runt om i världen och duellerar på en arena. Du samlar poäng och karaktärer genom att vinna poäng och matcher. I början av en duell får du väja vilka karaktärer och hur många som ska strida för din sida. Det finns alltid andra personer uppkopplade och tack vare tidszonerna spelar det ingen roll om det är mitt på dagen eller djupaste natt.

Sonic

Minns du barndomens spel med nostalgi och älskar de gamla klassikerna men har inte längre kvar konsolerna? Det gör ingenting för nu kommer klassikerna till mobilen. Sonic är en av dem som har anpassats för widescreen med liggande mobilskärm. Det är dags att springa snabbt, samla ringar och slåss mot Dr. Robotnik!